Skip to content

De beste marketplaces voor webshops

Als eigenaar van een webshop begrijpt u ongetwijfeld de kracht van online marketplaces voor webshops als het gaat om het vergroten van uw klantenbestand en het stimuleren van verkoop. Met een overvloed aan opties kan het echter overweldigend zijn om te beslissen welke marketplace het beste past bij de behoeften van uw bedrijf. Daarom heeft Rockstar Fufilment een samenvatting gemaakt van de meest aannemelijke marketplaces voor webshops met Fulfilment center Nederland via een Fulfilment bedrijf.

Volledige integratie

Wij hebben volledige integraties met meerdere webshop, webshopplatform, partnerplatformen en marketplaces voor webshops. De integraties importeren vervolgens automatisch de producten en bestellingen van uw webshop.

Vervolgens verwerken wij dagelijks voor u alle bestellingen met de gewenste verzendmethode.

Amazon

Amazon, ’s werelds grootste online retailer, biedt een krachtig platform voor webshops van alle groottes om hun producten aan een wereldwijd publiek te verkopen. De Amazon Marketplace is een dynamische e-commerce omgeving die ongekende kansen biedt voor groei, zichtbaarheid en omzetverhoging. Het verkopen op Amazon kan een waardevolle strategie zijn voor webshops die hun bereik willen uitbreiden en toegang willen krijgen tot nieuwe klantenmarkten. Door de voordelen te maximaliseren en de uitdagingen strategisch aan te pakken, kunt u een succesvolle en winstgevende aanwezigheid opbouwen op ’s werelds grootste online retailplatform.

Voordelen:

 • Enorme internationale klantenbasis.
 • Robuuste fulfilmentopties via Fulfilment by Amazon (FBA).
 • Uitgebreide klantenservice en retourenbeheer.

Nadelen:

 • Hoge concurrentie onder verkopers.
 • Strikte regels en vergoedingen.
 • Merkcontrole

Bol.com

Bol.com is een toonaangevend e-commerceplatform binnen Nederland en België. Klanten kunnen door het uitgebreide assortiment bladeren, producten kopen en deze laten bezorgen op hun adres. Bol.com staat bekend om zijn snelle levering, uitstekende klantenservice en diverse betaalopties. Naast het eigen assortiment fungeert bol.com ook als marktplaats waar zowel grote merken als individuele verkopers hun producten kunnen aanbieden.

Rockstar fulfilment is gespecialiseerd in bol.com fulfilment waarbij de producten via bol.com worden aangeboden, waarbij rockstar fulfilment zorgt voor de opslag, verpakking en verzending van de producten. Dit stelt webshopeigenaren in staat om zich te concentreren op andere essentiële aspecten van hun bedrijfsvoering, wetende dat de logistieke kant volledig in handen is van een ervaren partner.

Voordelen:

 • Sterke marktpositie in Nederland en België.
 • Geen maandelijkse kosten; verkopers betalen per verkocht product.
 • Goede ondersteuning en resources voor verkopers.

Nadelen:

 • Beperkt tot de Nederlandse en Belgische markt.
 • Concurrentie kan intens zijn in populaire categorieën.
 • Directe klantrelatie beperkingen

Blokker

Blokker is een bekende Nederlandse winkelketen die zich oorspronkelijk richtte op huishoudelijke artikelen, maar zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een veelzijdige retailer met een breed scala aan producten. Als marketplace biedt Blokker andere verkopers de mogelijkheid om hun producten te verkopen via het online platform van Blokker. Dit stelt verkopers in staat om toegang te krijgen tot het grote klantenbestand van Blokker en hun producten aan een breed publiek te presenteren. Als verkoper op de Blokker marketplace profiteer je van de naamsbekendheid en het vertrouwen dat Blokker geniet bij Nederlandse consumenten, waardoor het een aantrekkelijk platform is om je producten te verkopen.

Voordelen:

 • Profiteer van Blokker’s gevestigde klantenkring in Nederland en België.
 • Het sterke merk Blokker wekt vertrouwen bij consumenten, wat de verkoop kan stimuleren.
 • Ideaal voor verkopers die zich richten op de Nederlandse en Belgische markt met producten die aansluiten bij de voorkeuren van deze consumenten.

Nadelen:

 • De aanwezigheid van vele verkopers kan het moeilijk maken om op te vallen.
 • Commissies en mogelijke extra kosten kunnen de winstmarges beïnvloeden.
 • Succes vereist mogelijk aanpassingen in aanbod en strategie om te voldoen aan de verwachtingen van Blokker en zijn klanten.

fonQ

Fonq is een toonaangevende online retailer in Nederland die zich richt op wonen, koken en lifestyleproducten. Als marketplace biedt Fonq externe verkopers de mogelijkheid om hun producten te verkopen via het platform van Fonq. Dit stelt verkopers in staat om toegang te krijgen tot het grote klantenbestand van Fonq en hun producten aan een breed publiek te presenteren. Fonq staat bekend om zijn focus op kwaliteit, design en gebruiksgemak, waardoor het een aantrekkelijk platform is voor verkopers die deze eigenschappen delen en hun producten willen aanbieden aan een geïnteresseerd publiek.

Voordelen:

 • Fonq trekt klanten aan die op zoek zijn naar kwalitatieve en designgerichte producten, wat verkopers toegang geeft tot een specifieke markt.
 • Associatie met het sterke merk Fonq kan helpen om vertrouwen op te bouwen bij consumenten.
 • Fonq biedt diverse ondersteuningsdiensten aan verkopers, zoals marketing en klantenservice, wat kan helpen bij het verhogen van de zichtbaarheid van producten.

Nadelen:

 • De marketplace is competitief, met veel verkopers die strijden om de aandacht van dezelfde doelgroep.
 • Fonq hanteert een commissiemodel dat invloed kan hebben op de winstmarges van verkopers.
 • Fonq heeft strikte kwaliteits- en designstandaarden voor producten die op het platform worden aangeboden, wat voor sommige verkopers een drempel kan vormen.

Kauland

Kaufland, een prominente naam in de retailsector met een sterke aanwezigheid in Europa, biedt een online marketplace die verkopers de mogelijkheid biedt hun producten aan een breed en divers publiek te presenteren. Deze uitbreiding naar het digitale domein brengt zowel kansen als uitdagingen met zich mee voor potentiële verkopers. Voor verkopers die willen profiteren van Kaufland’s uitgebreide marktbereik en sterke merkidentiteit, biedt de Kaufland marketplace aanzienlijke kansen. Echter, het succes op dit platform vereist een strategische benadering om de concurrentie te overwinnen en de operationele uitdagingen te beheren.

Voordelen:

 • Kaufland’s sterke aanwezigheid in meerdere Europese landen biedt toegang tot een groot en gevarieerd klantenbestand, wat kan leiden tot verhoogde verkoopkansen voor uw producten.
 • Door te verkopen op een gevestigd platform als Kaufland, kunt u profiteren van hun merkherkenning en het vertrouwen dat consumenten al hebben in dit merk, wat positief kan bijdragen aan de perceptie van uw producten.
 • Kaufland accepteert een breed scala aan productcategorieën, van levensmiddelen tot elektronica en kleding, wat het een aantrekkelijk platform maakt voor een breed scala aan webshops.

Nadelen:

 • De marketplace van Kaufland is zeer competitief, met veel verkopers die strijden om de aandacht van consumenten. Het is belangrijk om uw producten effectief te differentiëren en een sterke merkidentiteit op te bouwen.
 • Net als bij veel andere marketplaces, hanteert Kaufland een commissiestructuur voor verkopen via hun platform. Het is cruciaal om deze kosten in uw prijsstelling te verwerken om uw winstmarges te behouden.
 • Het succesvol integreren van uw webshop met de Kaufland marketplace kan technische uitdagingen met zich meebrengen. Bovendien moet u een efficiënte logistiek en voorraadbeheer opzetten om te voldoen aan de verwachtingen van klanten en Kaufland’s leveringsstandaarden.

Decathlon

Decathlon heeft zich als een vooraanstaande speler in de sportretailindustrie succesvol getransformeerd tot een marketplace voor webshops, waardoor het platform een uitgebreid assortiment aan sport- en vrijetijdsproducten van zowel het eigen merk als externe verkopers aanbiedt. Het biedt een unieke kans voor verkopers om hun bereik te vergroten en voor klanten om toegang te krijgen tot een breed scala aan sportartikelen onder één dak. Deze evolutie biedt zowel voordelen als nadelen voor consumenten en verkopers.

Voordelen:

 • Klanten profiteren van een uitgebreid aanbod aan producten, waardoor ze alles wat ze nodig hebben voor hun sportieve en outdooractiviteiten op één plek kunnen vinden.
 • Decathlon handhaaft strenge kwaliteitscontroles, waardoor klanten verzekerd zijn van producten die aan hoge standaarden voldoen.
 • Verkopers krijgen toegang tot Decathlons brede klantenbasis, wat de zichtbaarheid van hun producten en potentieel de verkoop verhoogt.

Nadelen:

 • Voor verkopers betekent de aanwezigheid op een grote marketplace als Decathlon dat ze te maken krijgen met meer concurrentie, wat druk kan leggen op prijzen en marges.
 • Verkopers hebben minder controle over de klantbeleving en branding in vergelijking met het verkopen via een eigen webshop.
 • Klanten kunnen het uitgebreide productaanbod soms als overweldigend ervaren, wat de besluitvorming kan bemoeilijken.

Google Shopping

Google Shopping heeft zich ontpopt als een krachtige marketplace die het winkellandschap heeft hervormd. Door producten direct via zoekresultaten te tonen, biedt het platform een naadloze integratie tussen zoekopdrachten en aankopen, wat zowel voor consumenten als verkopers nieuwe mogelijkheden en uitdagingen met zich meebrengt.

Google Shopping biedt een dynamisch platform voor zowel kopers als verkopers in het digitale tijdperk. De voordelen, zoals verhoogde zichtbaarheid en gerichte reclame, maken het een aantrekkelijke optie voor online retail. Echter, de nadelen, waaronder de hoge concurrentie en kosten, vereisen dat verkopers een doordachte en goed geïnformeerde benadering hanteren. Succes op Google Shopping is haalbaar, maar het vereist strategie, optimalisatie en een bereidheid om te investeren in het potentieel van het platform. Voor consumenten blijft het een krachtige tool om producten te ontdekken en prijzen te vergelijken, wat de winkelervaring verbetert.

Voordelen:

 • Google’s enorme zoekverkeer biedt ongeëvenaarde zichtbaarheid. Producten verschijnen direct in relevante zoekopdrachten, wat leidt tot een hogere zichtbaarheid en potentieel meer verkeer naar productpagina’s.
 • Met geavanceerde targetingopties kunnen verkopers hun producten efficiënt promoten bij specifieke doelgroepen, wat de kans op conversies verhoogt.
 • Voor consumenten vereenvoudigt Google Shopping het koopproces. Ze kunnen prijzen vergelijken, productbeoordelingen lezen en aankopen doen zonder de zoekmachine te verlaten.
 • Google biedt diepgaande analytics en trackingtools, waardoor verkopers de prestaties van hun producten kunnen analyseren en hun strategieën dienovereenkomstig kunnen aanpassen.

Nadelen:

 • De marktplaats is zeer competitief. Kleinere retailers kunnen het moeilijk vinden om op te boksen tegen grotere spelers met meer budget voor betaalde advertenties.
 • Adverteren op Google Shopping kan duur zijn. De kosten per klik (CPC) kunnen hoog oplopen, wat een significante impact kan hebben op de winstmarges van verkopers.
 • Het opzetten en optimaliseren van Google Shopping-campagnes vereist complexe strategieën en een goed begrip van het platform. Dit kan een uitdaging vormen voor minder ervaren verkopers.
 • Een sterke afhankelijkheid van Google Shopping voor verkeer en verkoop kan riskant zijn. Wijzigingen in het algoritme of beleid van Google kunnen een directe impact hebben op de zichtbaarheid en verkoop.

De beste marketplaces voor webshops

Bij het kiezen van de juiste marketplaces voor webshops, is het belangrijk de verschillen tussen platforms zoals Amazon, Bol.com, Blokker, Fonq, Kaufland, Decathlon, en Google Shopping te begrijpen. Hier is een compacte vergelijking:

Amazon: Biedt een wereldwijd bereik met een enorme, diverse klantenbasis. Geschikt voor vrijwel elke productcategorie. Kosten omvatten commissies en mogelijk abonnementskosten.

Bol.com: Richt zich op de Nederlandse en Belgische markt, ideaal voor een breed scala aan producten. Kosten bestaan uit verkoopcommissies zonder maandelijkse abonnementskosten.

Blokker: Voornamelijk gericht op de Nederlandse markt, gespecialiseerd in huishoudelijke artikelen en gerelateerde producten. De kostenstructuur is niet publiekelijk gespecificeerd.

Fonq: Focus op Nederland en België, gespecialiseerd in design, wonen en lifestyle producten. Biedt een nichepubliek voor hoogwaardige producten met een commissie-gebaseerd kostenmodel.

Kaufland: Biedt een breed bereik in Duitsland en andere Europese landen, geschikt voor diverse productcategorieën. De commissiestructuur is afhankelijk van de productcategorie.

Decathlon: Wereldwijd platform met focus op sport- en outdoorproducten. Ideaal voor gespecialiseerde verkopers in deze categorieën. Specifieke kosten zijn variabel en gericht op sportgerelateerde producten.

Google Shopping: Biedt een wereldwijde zichtbaarheid via Google’s zoekmachine, geschikt voor alle soorten producten. Kosten volgen een pay-per-click model, wat varieert afhankelijk van de competitiviteit van zoekwoorden.

Elk platform heeft zijn unieke voordelen en beperkingen. Amazon en Google Shopping bieden het breedste bereik, terwijl Bol.com en Blokker sterk zijn in de Benelux. Fonq is ideaal voor premium producten, Kaufland biedt kansen in Duitsland en Europa, en Decathlon is gespecialiseerd in sportartikelen. Bij het kiezen van een marketplace is het cruciaal om uw doelgroep, producttype en gewenste marktbereik te overwegen om het meeste uit uw online aanwezigheid te halen.

Een Fulfilment bedrijf zoals Rockstar Fulfilment heeft volledige integraties met de eerdere genoemde marketplaces voor webshops en helpt u graag verder bij elke stap van het proces!

Wij helpen u graag verder!

Bij Rockstar Fulfilment begrijpen we dat het kiezen van de juiste marketplaces voor webshops cruciaal is voor het succes van uw webshop.

Met onze expertise en ondersteuning kunnen we u helpen bij elke stap van het proces, van het identificeren van de beste platforms tot het optimaliseren van uw verkoopstrategieën.

Direct contact
Back To Top